Odborné články

Omega3 mastné kyseliny

Omega3 mastné kyseliny jsou obsaženy v rybím oleji, který by měl být běžnou součástí našeho jídelníčku. Omega mastné kyseliny tvoří důležitou složku buněčných membrán a ovlivňují různé procesy v našem těle. Vliv omega3 mastných kyselin na zdraví je stále diskutován a existuje řada odborných studií, které potvrdily mnoho pozitivních efektů. Jsou především prospěšné pro přirozenou funkci srdce, správnou hladinu krevního tlaku i tuků v krvi. Jsou velmi důležité pro vývoj mozku a očí plodu v těhotenství,a posléze v dětství. Náš organismus není schopen vytvořit si všechny typy mastných kyselin, jedná se o esenciální kyseliny a proto je nutné přijímat ho ve stravě. Mezi tři nejčastějsí omega3 mastné kyseliny patří: 1. EPA (kyselina eikosapentaenová) 2. DHA (kyselina dokosahexaenová) Hlavními zdroji EPA a  DHA jsou ryby a mořské plody (losos, trsčí olej, sardinky, ančovičky, atd. 3. ALA (kyselina alfa linolenová) se nachází v  oříšcích a semínkách, hlavně lněné semínko, chia a vlašské ořechy. Tato kyselina se v těle přeměňuje buď na EPA, nebo na DHA. Podle doporučení Světové zdravotnické organizace by měl být denní přísun až 500 mg, což představuje konzumace ryb dvakrát týdně.

Obrázek Omega3 mastné kyseliny

Platební karty

Platební karty

Dárkové poukázky

Dárkové poukázky

Klientská karta Vita

Klientská karta

Naše adresa

Podpěrova 518/6, 621 00 Brno – Řečkovice

Provozní doba

pondělí až pátek 8.00 – 18.00

sobota a neděle zavřeno

svátky zavřeno

Logo Facebook